© 2016 E. REKERS | PHOTOGRAPHY F. DOUWES, L. VAN DIJCK & R. KNAPP | TEXT J. TCHONG

Currently I have 2 amateur choirs on a regular base.

I also give private sessions at home and am organizer and executor of project choirs for special events and happenings. Please feel free to check out this page, or send me an email. 

STERCK

Community Arts choir Sterck is a small group of people from the east of Amsterdam. Every two weeks we get together and sing at community center De Meevaart. Improvisation, classical and world music.

Dates 2020: 

January: 22, 29

February: 19

March: 4, 18

April: 1, 15, 29

May: 13, 27

 

About the choir:

" Het leuke van met Emma zingen is dat je merkt dat je zingt met je hele lichaam en niet alleen met je mond. Je gebruikt je hele lichaam niet alleen om te zingen maar ook als klankkast en je beweegt! Je luistert naar haar en naar elkaar en maakt samen muziek. Die muziek is afhankelijk van het moment, de sfeer en de mensen, geconcentreerd, spannend, vaak mooi en heel fijn om te maken." H. Koning.

HET WILDE WAT

'Het Wilde Wat' is an amateur vocal group of 15 people age 23 - 47. We rehearse every monday evening.

Improvisation, classical and world music.

About Het Wilde Wat

" Zingen met het wilde wat gaat om gezamelijk de lol van het zingen te ervaren. Voor mij spelen er drie elementen een fundamentele rol. Ten eerste de groep, die is gewoon heel warm en aangenaam. De sfeer is er een waarin je je veilig kan voelen, zodat je tijdens een improvisatiesessie je niet laat weerhouden door wat iedereen van je denkt, door de angst van het ‘misschien raar overkomen’, maar je gewoon lekker kunt laten gaan. Dat lijkt mij een kernvoorwaarde voor elke groep - in welke context dan ook - om goed te kunnen functioneren; weten dat het goed zit, dat je er bij hoort, dat als je je stem laat horen er naar je geluisterd wordt en dat er heel veel mooie stemmen zijn waar je zelf naar kunt luisteren. Ten tweede, is er natuurlijk het zingen zelf, zowel het bladmuziek reportoire als de spontane muzikale uitingen. Keer op keer verbaas ik mij er over hoe veel er eigenlijk mogelijk is, hoeveel we eigenlijk kunnen. Ook al hebben de meeste van ons geen muzikale scholing, we kunnen prachtige muziekstukken, soms best complex, vaak in een paar repetities vierstemmig zingen. En als we ter plekke iets maken dan klinkt dat altijd gewoon fucking vet. Tot slot, is er de begeleiding en organisatie, natuurlijk door Emma, die met een gebalanceerde combinatie van energie en enthousiasme enerzijds, en didactische kundigheid en muzikale intuïtie anderzijds het koor perfect weet te leiden, maar ook door de leden die haar bij staan in de meer administratieve en organisationele aspecten van het koor, die subtiel de algehele cohesie waarborgen. Dit alles maakt dat ik doorgaans met meer energie vertrek dan waarmee ik aankwam. F. Gerritsen.

Project Choir Namen en Nummers 2018.

For the remembrance of people who died in WO II I was invited by Ida van der Lee, ritual artist, to create a musical intervention an have build a vocal installation. 

About the project:

" Emma nodigde ons uit om zelf bijdragen te doen aan de invulling van het concert, die ze daarop samensmeedde tot een geheel. Zo moedigde ze ons ook aan om het concert meer eigen te maken. Ik voelde dat er veel ruimte was voor experiment en ieders visie, tegelijkertijd nam ze de leiding om dingen er uit te snoeien of dingen los te laten als bleek dat ze niet werkten.
En misschien nog wel het mooiste is dat ze in enkele sessies een groepje heel diverse mensen in beweging en in dieper samenspel heeft gebracht, en met ons iets creëerde wat onszelf en ons publiek dieper verbond." B. Notelaers