top of page
IMG_3354_300dpi.jpg

Emma aLs Zanger

Afscheid nemen van een geliefde is een grootse, emotionele gebeurtenis. Muziek is daarbij een niet te onderschatten kracht. Tijdens een afscheidsceremonie of een uitvaart zingt Emma Rekers graag voor u. Dat kan a capella, of zij begeleidt zichzelf daarbij op de piano. 

 

De geboren en getogen Amsterdamse Emma Rekers voltooide haar studie Docent Muziek met hoofdvak zang aan het Conservatorium van Amsterdam in 2008. Sindsdien is zij actief als maker, dirigent, ontwikkelaar, muziekpedagoog en workshopleider gericht op vocale muziek, de stem. Zelf zingen deed zij weinig tot in 2016 een samenwerking met ritueel kunstenaar Ida van der Lee, haar zelf aan het zingen maakte tijdens een project rond de overledenen van de Tweede Wereldoorlog. Zij vond zogezegd haar stem terug, en zette die vanaf dat moment steeds actiever in bij performances. 

“Wat ik bijzonder vind aan zingen op een uitvaart is dat iedereen volledig samen in een hier en nu is, vanuit zijn of haar verbinding met degene die er niet meer is. Om in zo’n gezelschap en op zo’n plek de woorden, gevat in melodie en harmonie dat hier en nu te mogen vormgeven, vind ik heel bijzonder. Zo creëren we een plek voor de levenden én degene die overgegaan is.”

 

Wanneer er gezongen wordt is er overleg met de uitvaartleider. We zoeken naar de juiste momenten. Bijvoorbeeld bij binnenkomst van de familie en de andere bezoekers, tussen verschillende speeches, bij het plaatsen van de kist. Samen maken we het tot een mooi, persoonlijk geheel. Daarbij overleggen wij met elkaar wat er gezongen kan worden. Emma studeert de muziek die u wenst te horen in. Tot haar repertoire behoort lichte kleinkunst in het Nederlands maar ook klassiek, jazz en pop in verschillende talen.

Anne: Afscheid nemen van een vader is een emotioneel gebeuren.  Bij alles wat je nog een laatste keer wil uitdrukken, is muziek een niet te onderschatten kracht. Zo heb ik de samenwerking met Emma als een verrijking ervaren en niet alleen ik, maar ook onze hele familie. Vooral haar aanvoelen en muzikale inbreng stemmen mij tot op vandaag nog altijd dankbaar…

Eline: Hartelijk dank voor de liederen die je vanochtend gezongen hebt. Het heeft mij deugd gedaan en gegrepen. Het voelde meteen aan of je al een van ons bent... 

bottom of page